تعداد نیروهای خارجی در داعش

کشورتعداد عضو پیوسته
به داعش (دسامبر ۲۰۱۵)
 تونس۶۰۰۰
 عربستان سعودی۲۵۰۰
 روسیه۲۴۰۰
 ترکیه۲۱۰۰
 اتحادیه اروپا۵۰۰۰
 فرانسه۱۸۰۰
 بریتانیا۷۴۰
 آلمان۷۶۰
 اردنحداقل ۲۰۰۰
 جمهوری آذربایجانحداقل ۱۰۴
 استرالیا۱۲۰
 آلبانی۹۰
 بلژیک۴۷۰
 بوسنی و هرزگوین۳۳۰
 کانادا۱۳۰
 چین۳۰۰
 دانمارک۱۳۰
 مصرحداقل ۶۰۰
 فنلاند۷۰
 هند۲۳
 اندونزی۷۰۰
 جمهوری ایرلند۳۰
 اسرائیل۴۰–۵۰
 ایتالیا۸۷
 ژاپن۹
 لبنان۹۰۰
 جمهوری مقدونیه۱۴۶
 کوزوو۲۳۰
 قزاقستان۳۰۰
 الجزایر

اقتصاد ترکیه

اقتصاد ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و مدرن است که روز به روز بر دامنه‌اش افزوده می‌شود. تولیدات فراوان کشاورزی ترکیه درسال ۲۰۰۵ رتبه هفتم جهان را بدست آورد و در سال ۲۰۰۶ برای ۱۱٫۲٪ از مردم ترکیه اشتغال ایجاد کرد. بخش خصوصی اقتصاد ترکیه نیز قوی و به سرعت در حال رشد است و نقش مهمی در بانکداری، حمل و نقل و ارتباطات دارد. در سالهای اخیر اقتصاد ترکیه رشد خوبی داشته و رشد ۸٫۹٪ و۷٫۴٪ را در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ بدست آورده‌است.

اظهارات امیرپوردستان درمورد جنگ عربستان با یمن

امیرپوردستان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاقمند به درگیری با عربستان نیست، به ریاض توصیه کرد از جنگ و برادرکشی در یمن دست بردارد؛ زیرا اگر با یک جنگ فرسایشی مواجه شود، باید آماده دریافت ضربات مهلکی باشد.

امیر «احمدرضا پوردستان» گفت: توصیه من به ارتش عربستان این است که دست از جنگ بردارد چرا که مردم یمن مردم بزرگی هستند.
امیر پوردستان ادامه داد: همانگونه که مقام معظم رهبری و فرمانده کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران فرمودند رژیم صهیونیستی نتوانست در برابر غزه که یک باریکه‌ای است مقاومت کند. یمن کشوری با پیشینیه تاریخی است و جالب این است که عربستان تجربه جنگ با یمن را هم دارد و یمنی‌ها در جنگ‌های سال‌های گذشته توانستند بسیاری از پایگاه‌های عربستان را تصرف کنند. پیشینه مردم یمن نشان می‌دهد که مردمی جنگجو، مقاوم و شجاع هستند و من به عربستان توصیه می‌کنم که از برادرکشی دست بردارد.
وی خاطرنشان کرد: مساله دیگر این است که ارتش عربستان تجربه جنگی ندارد و بسیار شکننده است و اگر با یک جنگ فرسایشی مواجه شود، باید آماده دریافت ضربات مهلکی باشد و شکست سختی خواهد خورد؛ عربستان بهتر است که دست از جنگ بردارد و به صورت سیاسی و مذاکره وارد عمل شود.

انتخاب ترامپ برای ایران بهتر از هیلاری کلینتون است

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا انتخاب «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا را در قیاس با انتخاب «هیلاری کلینتون» به مراتب برای جمهوری اسلامی ایران بهتر و کم ضررتر خواند و از عربستان، قطر و اسرائیل به عنوان بازندگان بزرگ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یاد کرد.

محمد روحی صفت در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» درباره تاثیری که پیروزی «دونالد ترامپ» بر سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا خواهد گذاشت، اظهار کرد: پیروزی غیر منتظره ترامپ یک تحول بزرگ در سیاست خارجی آمریکا به وجود می آورد. درست است که چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا نماینده جمهوریخواهان بود، ولی آنها حاضر نشدند از او حمایت کنند و ترامپ تقریبا مستقل وارد انتخابات آمریکا شد.

وی افزود: با توجه به اینکه ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفته بود که تغییرات اساسی در آمریکا ایجاد خواهد کرد، لذا دنیا منتظر این است که ایالات متحده تغییرات عمده ای در داخل و سیاست خارجی اش داشته باشد، مثلا او گفته بود که چرا آمریکا باید به ناتو پول بدهد و کشورهایی مثل کره جنوبی و ژاپن خودشان باید امنیت شان را تامین کنند.

این دیپلمات با اشاره به اینکه دامنه تغییرات سیاست خارجی آمریکا در زمان ترامپ به ما هم خواهد رسید، تصریح کرد: البته سیاست های ترامپ در مقابل هیلاری کلینتون، برای جمهوری اسلامی به مراتب کم ضرر تر خواهد بود؛ چون هیلاری با اسرائیلی ها را بطه خوبی داشت، پول های هنگفتی از عربستان و قطر گرفته بود و طرح ایجاد منطقه پرواز ممنوع را در سوریه دنبال می کرد.

وی در پاسخ به این سئوال که سیاست های ترامپ در مقابل ایران چگونه خواهد بود و ما در مقابل باید چطور رفتار کنیم، ادامه داد: این سیاست های هیلاری کلینتون و نزدیکی اش به صهیونیست ها و سعودی ها در حالی است که ترامپ چنین رویکردی ندارد و بر همین اساس می گویم که سیاست های او برای ما به مراتب کم هزینه تر خواهد بود. البته ما هم به ویژه در ابتدای آغاز به کار ترامپ باید مراقب رفتارمان در منطقه باشیم؛ چون بعد از آن ترامپ اینقدر مشکل ایجاد خواهد کرد که فرصتی برای ایجاد مشکل برای ما نخواهد داشت

دانش ترامپ در حوزه سیاست خارجی

بسیاری از نظرات و پاسخ‌های ترامپ به سؤالات خبرنگاران یا طرف‌های مناظره، نشان‌دهنده دانش و درک بسیار سطحی وی در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی است. می‌توان گفت همان مقدار که ترامپ در زمینه تجارت و دادوستد به‌عنوان غولی در نیویورک و حتی سراسر ایالات متحده شناخته شده است، به همان میزان از ضعف و عدم علاقه در سیاست خارجی رنج می‌برد. این نامزد جمهوری‌خواه در مصاحبه‌های متعددی از پاسخ به سؤالات بسیار پیش‌پاافتاده و ارائه اطلاعاتی دم‌دستی در این حوزه طفره رفته است. یکی از معروف‌ترین این موارد، مصاحبه‌ای با هیوگ هیوئیت بود که نشان داد ترامپ حتی در امر شناختن و تشخیص افراد و نیروهای شاخص خاورمیانه نیز به‌شدت مشکل دارد. از میان این موارد می‌توان به تشخیص‌ندادن نیروهای کرد از سپاه قدس، ندانستن تفاوت بین حماس و حزب‌الله و نیز تشخیص‌ندادن سیدحسن نصرالله از البغدادی یاد کرد. ادعای او در مصاحبه مذکور نیز این بود که مجری قصد‌ گیرانداختن او را داشته و اینکه «تا سال آینده که من در کاخ سفید هستم، هیچ‌کدام از این افراد و سران در سمت‌های خود نخواهند بود و در آن زمان من قطعا بیش از تو (مجری) در این موارد خواهم دانست» و نگاهی به اولین جمله این متن در رابطه با توافق‌نامه هسته‌ای نیز اوج بی‌اطلاعی او از کلیت ماجرا را می‌رساند. این نامزد جمهوری‌خواه در زمان اظهار این جمله فکر می‌کرده ١٥٠‌ میلیارد دلار مذکور را آمریکا در ازای هیچ، از خزانه خود به ایران تقدیم خواهد کرد. پس موضوع بدهی‌های آمریکا را پیش کشیده و پرداخت این مقدار را به ضرر اقتصاد آمریکا می‌داند. ترامپ از این موضوع بی‌خبر است که این مقدار پول (یا هر مقدار دیگری)، دارایی‌های بلوکه‌شده ایران بوده، نه پول آمریکایی‌ها و اینکه ایران نیز امتیازاتی در برابر دریافت آنها و رفع تحریم‌ها داده است.